Reparatiekosten

RSD Autoschade biedt kwaliteit, snelheid en vakmanschap voor een goede prijs.

De kosten voor de reparatie van een schade kunnen snel oplopen, dan is het ook vanzelfsprekend dat u een overzicht wilt van het financiƫle plaatje. Wat gaat het (ongeveer) kosten? Wat gebeurt er met mijn eigen risico? Wanneer moet ik betalen? Het repareren van uw auto- of caravanschade is maatwerk, dit betekent dat de kosten pas berekend kunnen worden als we uw auto daadwerkelijk hebben gezien. Om u toch een idee te geven van het wat en hoe, staat hieronder het administratieve proces beschreven.

Voor informatie op maat kunt u altijd contact met ons opnemen.


1. Europees Schadeformulier

Auto- of caravanschade moet u altijd binnen 24 uur melden bij uw verzekeraar, tussenpersoon of leasemaatschappij (behalve in het weekend, dit mag op maandag). U dient in alle gevallen samen met de tegenpartij een Europees Schadeformulier in te vullen. Wijs de tegenpartij erop dat hij of zij dit formulier zo snel als mogelijk opstuurt naar zijn of haar eigen verzekeringsmaatschappij.Daarna stelt u, via uw eigen verzekeraar of tussenpersoon, de tegenpartij aansprakelijk.

2. Schadebedrag bepalen

Het schadebedrag dient u door een erkend autoschadeherstelbedrijf te laten begroten in een officieel taxatierapport. Hiervoor kunt u natuurlijk bij RSD Autoschade terecht. Dit taxatierapport moet u doorgeven aan uw verzekeraar/tussenpersoon. Afhankelijk van het schadebedrag zal er een expert van de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij naar uw auto komen kijken.

3. Aansprakelijk stellen

De verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij geeft toestemming om de vastgestelde schade te laten repareren tegen het overeengekomen bedrag. Op dat moment is het geld echter niet direct beschikbaar. Pas als de tegenpartij schuld erkent en alle administratieve handelingen zijn verricht zal er uitbetaald worden. Tijdens de herstelperiode kan vaak wel alvast een gedeelte van de huurnota van het vervangend vervoer bij de tegenpartij worden ingediend.

4. Eigen risico

Als er een eigen risico op uw verzekering van toepassing is, moet u deze na herstel van uw auto aan ons voldoen. U kunt het bedrag contant of met PIN betalen. Bij een verhaalbare schade kunt u op een later tijdstip dit bedrag terugkrijgen van uw verzekeraar of tussenpersoon. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van het soort polis dat u heeft afgesloten bij uw verzekeringsmaatschappij.

5. Schadebedrag uitkeren

Het wil niet altijd zeggen dat het schadebedrag na vaststelling uitgekeerd wordt. De tegenpartij moet eerst schuld erkennen en pas als alle administratieve handelingen verricht zijn zal er uitgekeerd worden. In de meeste gevallen moet u in de tussenliggende periode het schadebedrag zelf voorschieten

6. Waarborgfonds

Wanneer u schade aan uw auto of caravan heeft die door een onbekend motorvoertuig veroorzaakt is (bijvoorbeeld parkeerschades) kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds. Om een schade bij het Waarborgfonds te claimen moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo dient u altijd aangifte te doen bij de politie en heeft u vaak ook twee (stille) getuigen nodig. Verder komt er altijd een expert van het Waarborgfonds naar de schade kijken om vast te stellen dat het aannemelijk is dat de schade daadwerkelijk veroorzaakt is door een motorvoertuig. Meer informatie en formulieren om de schade te melden kunt u vinden op www.waarborgfonds.nl