Werkwijze

Het herstellen van autoschade bestaat uit een aantal stappen.Hieronder wordt het herstelproces bij RSD Autoschade duidelijk in beeld gebracht.

 1. Schadeopname
 2. Schadeafhandeling met lease- en/of verzekeringsmaatschappij
 3. Demontage en plaatwerk
 4. Richten
 5. Voorbewerken en spuiten
 6. Montage en aflevering
 7. Kwaliteit en garantie

1. Schadeopname

U meldt de schade aan uw auto bij ons. We maken dan een afspraak met u om de schade te beoordelen. Tijdens deze afspraak leggen we de schade aan uw auto vast. Wij gebruiken hiervoor Audatex. Dit is een efficiënte, door alle schadeherstelbedrijven, leasemaatschappijen en verzekeraars erkende schadecalculatiemethode. Op deze manier wordt duidelijk hoe lang de reparatie ongeveer gaat duren, hoeveel het ongeveer gaat kosten en of er eventueel onderdelen besteld moeten worden. Daarna maken we een afspraak om uw auto te gaan repareren.


2. Schadeafhandeling met lease- en/of verzekeringsmaatschappij

We stellen een officieel schaderapport op. RSD Autoschade stemt op basis van dat rapport de te verwachten kosten van de autoschade af met de betalende partij. Dit kan de eigenaar van de auto zijn, maar ook een lease- of verzekeringsmaatschappij. Eventueel schakelen we een schade-expert in voor een onafhankelijke taxatie. Zodra we toestemming hebben van alle betrokken partijen wordt begonnen met het herstel van de autoschade. Afhankelijk van uw wensen en/of de afspraken met de lease- of verzekeringsmaatschappij zorgt RSD Autoschade tijdens de reparatieperiode voor passend vervangend vervoer.


3. Demontage en plaatwerk

Het herstel van de autoschade begint met het demonteren van de beschadigde onderdelen. Naast het herstellen van onderdelen door middel van plaatwerken en/of uitdeuken vervangt RSD Autoschade indien nodig ook plaatdelen. Voordat we aan het werk gaan, wordt de elektronica van uw auto beveiligd en wordt het onbeschadigde deel van uw auto goed afgeschermd.
Kunststof delen, zoals bumpers, kunnen vaak ook worden hersteld, waardoor ze niet vervangen hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna opnieuw gespoten hoeven te worden.


4. Richten

Wanneer uw auto flinke schade heeft, kan het zijn dat uw auto opnieuw gericht moet worden. Bij beschadigingen aan het chassis of de wielophanging vervangt RSD Autoservice de benodigde onderdelen. De maatvoering wordt door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de door de fabrikant van de auto opgegeven waarden.


5. Voorbewerken en spuiten

Nadat uw auto is uitgedeukt en eventueel gericht, gaat de auto naar de spuiterij. Daar worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden voorbewerkt om gespoten te worden. Het voorbewerken bestaat uit het opschuren van de plaatdelen en deze voorzien van een grondlaag. Hierna wordt alles gecontroleerd op oneffenheden.We brengen in de spuitcabine zorgvuldig een nieuwe laklaag aan.RSD Autoschade maakt daarbij enkel gebruik van hoogwaardige, watergedragen PPG lakken die het milieu minder belasten. Restmateriaal wordt natuurlijk op een milieuvriendelijke manier afgevoerd.


6. Montage en aflevering

Nadat de auto de spuiterij heeft verlaten en goed (en stofvrij) droog is, worden de resterende onderdelen gemonteerd. Tevens worden de nieuwe plaatdelen met een antiroestmiddel behandeld en vindt de laatste technische controle plaats. Alle auto’s worden door RSD Autoschade schoongemaakt, gewassen en gezogen voordat ze afgeleverd worden. Wij geven schriftelijk 4 jaar FOCWA Eurogarant garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Als u de auto komt ophalen informeren we u over de uitgevoerde werkzaamheden. Mocht u eenmaal thuis toch nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd bellen of mailen. We helpen u graag!


7. Kwaliteit en garantie

Natuurlijk is RSD Autoschade aangesloten bij de FOCWA. Bij een FOCWA-bedrijf bent u verzekerd van:

 • kwaliteit
 • goed opgeleid personeel
 • optimale bedrijfsuitrusting
 • garantie op de uitgevoerde werkzaamheden
 • uitstekende service (verzorging van de complete afhandeling met uw verzekering)

FOCWA-bedrijven houden zich aan alle wettelijke eisen op het gebied van Arbozorg en milieu.Eurogarantbedrijven

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben wij ons geconformeerd aan een aantal extra eisen van de FOCWA, waardoor wij ons Eurogarantbedrijf mogen noemen. Naast bovenstaande garanties, bent u daarnaast ook verzekerd van:


Benodigde papieren

Voor het laten repareren van de schade aan uw auto is het belangrijk dat u de juiste papieren meeneemt. Onderstaande documenten dient u altijd bij u te hebben wanneer u de auto komt brengen:

Meer weten? Neem contact met ons op.